Някой може ли да ми каже къде се намира релето за аварийните светлини на 145 (ако има значение - 1.6, боксер). Нещо ми залепва релето и аварийните не се пускат винаги, когато натисна копчето. Ако все пак успея да ги пусна, от време на време се чува, че релето залепва. Опитвах да го открия със слухтене, но не успях. Единствено се съмнявам, че са навряни някъде около волана (скрити под таблото - поне от там ми се струваше, че идва звука). За да го сваля трябва ли да свалям таблото или може да се мине и без тази процедура....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Реле за аварийните светлини
Collapse
X
-
За релето
На мене като ми слагаха алармата видях, че има много релета и бушони зад волана над педалите,виж там.А може и да е от самото копче за аварийните.Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
намира се на основнота табло с бушоните и релетата
капачката на релето е синя
но както казаха колегите може да не е от него и най-вече релето е електронно не е механично зада ти залепнеИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:
Comment
-
Re: Реле за аварийните светлини
Колегата hf hpe е прав -релето е на основното табло за предпазителите и освен по звука можеш да се ориентираш по маркировката-21W+21W+5W или подобна но 21W е задалжително означение показващо мощноста на използваните крушкиALFA 145 1,3 Boxer
Comment
-
Ами да, ама.....не е там! В неделя махах всички релета едно по едно и мигачите си работеха. Миналата седмица разглобих и почиестих бутона, така че не е от него. По звука ми се струва, че релето трябва да е някъде в ляво от волана под таблото. Ако някой може все пак да каже със сигурност къде се намира.........Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
-
Не е под волана, освен ако не е преработено! Ако не е и в таблото с бушоните значи - На някой модели боксери е вграден в копчето и точно от тва прави проблем.
П.С. Имайте предвид че има 3 вида табла за бушоните и именно по това се различават на боксера е почти квадратно таблото доста по малко от това на ТС а третия модел е същия като на ТС но е за по новите и се различава само по разпределението на релетата. Така че колегата е с малките табла.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Чети тук има всичко ако не си познаеш таблото от тези трите значи са ти сменили емблемата, а релето което ти трябва е I64
http://bobo.alfaromeo-bg.com/Alfa_Romeo ... usebox.PDF
П.С Ако пак не се справиш ела на срещата ще го оправиме.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Ами вариант "А", и според мен, по-скоро ми трябва N13, а не I64. Но това N13 го пише, че не е на главното табло, а на някакво помощно такова. Не знам какво и къде е това(няма картинка), но така пише, та ако някой го знае къде точно се намира.....да казва, да не се срамуваAlfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
-
Единствената картинка, показваща разположението на тоя N13 е в ръководството volume 3 - Indicators And Hazard.PDF (страница 11). Ако някой може да се ориентира по тая картинка......[/u]Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
-
Ако си с А таблото релето е I64 ! и немога да разбера защо казваш че не е като го пише на "чист" английски език че е то???????0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
-
Веднага отговарям - I64 пише, че е: "SideLights Relay". На N13 (който според мен ме интересува) е: "Hazard warning light and direction indicator flasher" (страница 30 на PDF-a, който ти ми прати като линк). E не знам ква е функцията на този N13, но така както гледам е тясвно свързана с аварийните. В PDF-a, чието име съм дал в предния пост, има даже и как точно се тества това чудо N13 и пише, че може заради него да не светят аварийните. Не разбирам защо се изнервяш ?!?! Аз не си търся тема за спор, а просто съдействие!!! Може и да съм се заблудил, но на същия тоя "чист" английски пише всичко, което писах по-горе. Е аз понякога не мога да разбера упътвания на "чист" български, та за това питам, може и да не съм разбрал аз нещо.Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
Comment